Sultan Lokumu Sultan lokumu, annelerimizin özenle hazırladığı ve tadıyla herkesi kendine hayran bırakan eşsiz bir lezzettir. İçerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu farklı tat, bu lokumu benzersiz kılmaktadır. Sultan lokumu, yapılışı kolay olan bir tatlı türüdür. Genel olarak misafirlerinize çayın yanında ya da güzel bir kahve keyfi yaparken servise sunulmaktadır. Bu makalemizde sultan lokumu yapılışında kullanılan malzemeleri ve yapılış aşamasını sizler için belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Sultan Lokumu Malzemeleri
Sultan Lokumu Üzeri İçin
Sultan Lokumu Nasıl Yapılır? Sultan lokumu yapılışına, hamurun yapılacağı bir kap içerisine vanilya ve margarin hariç bütün malzemeyi koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirme işlemiyle başlıyoruz. Malzemeleri eklediğimiz kap içerisindeki karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatıyoruz ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek karıştırıcı yardımıyla 5 dakika kadar çırpıyoruz. Fırın tepsisine boşluk bırakmayacak şekilde Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Hazırlanan muhallebiyi tepsiye kaşık yardımıyla yayıyoruz ve 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra muhallebiyi kare şeklinde kesiyoruz ve elimizde yuvarlıyoruz. Eğer muhallebi elimize yapışırsa Hindistan cevizine buluyoruz. Bu şekilde yapışması önlenmiş olacaktır. Elinizle yuvarladığınız lokumların üzerine birer adet fındık koyuyoruz. Sultan lokumu hazır durumdadır ve servise sunulabilir. Afiyet olsun. |