Lokumlu Kurabiye Lokumlu kurabiye, kurabiye tarifleri arasında farklı ve özgün bir lezzet sunar. İçerisinde lokum bulunan bu kurabiye, özel günlerinizde ve davetlerinizde hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak öne çıkar. Sadece lokum değil, muhallebi veya farklı iç harçlarla da zenginleştirilebilir. Az zahmetle büyük lezzetler ve şık sunumlar elde edebilirsiniz. Altın günlerinde veya misafir sofralarında farklı bir tarifle çeşitlilik yaratmak isterseniz, lokumlu kurabiye ideal bir seçim olacaktır. Lokumlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle kurabiye tarifine başlarken ellerinizi iyice yıkamalı ve kurulayarak başlamalısınız. Geniş ve derin bir karıştırma kabı alarak içerisine margarin ve pudra şekerini ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice yoğurun ve krema haline getirin. Margarin ve pudra şekeri krema haline geldikten sonra üzerine sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra geniş bir kaba ince delikli bir süzgeç yardımıyla unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Bu işlem, lokumlu kurabiye hamurunun daha fazla kabarmasını sağlayacaktır. Elediğiniz malzemeleri hazırladığınız hamur harcına katıp iyice karıştırın ve yoğurun. Lokumlu kurabiye hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun, eğer hamur hala elinize yapışıyorsa tekrar un ilave edebilirsiniz. Elinize yapışmayı bırakana kadar un ilavesi yapın. Kurabiye hamuruna unu yavaş yavaş ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hamur gereken kıvama geldikten sonra toparlayın ve ceviz büyüklüğünde küçük parçalar halinde koparın. Hamuru elinizin ortasında yuvarlayın ve düz tabanlı bir tabak yardımıyla çok fazla ince olmayacak şekilde açın. Eğer hamur elinize yapışıyorsa az daha un serperek rahatça açabilirsiniz. Hamuru açtıktan sonra içerisine seçtiğiniz lokum çeşidini koyun ve uçlarını bir araya getirip güzelce kapatarak yuvarlayın. Bu işlemi kurabiye hamuru bitene kadar devam edin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Fırın ayarları değişebileceği için kurabiyelerinize göre ayarlayabilirsiniz. Üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde, yani biraz pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarın. Lokumlu kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tezgahın üzerine alıp biraz soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Lokumlu kurabiye tarifiniz hazır. Soğuyan lokumlu kurabiyelerin üzerine pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |