Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanında bir başka olur. Haşhaşlı lokum tarifini evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Fakat bu lokumu hazırlarken kullanılan malzemeleri eksiksiz hazırlamalısınız. Bu makalemizde haşhaşlı lokum yapılışında kullanılan malzemeleri, haşhaşlı lokum yapılışını sizlere belirteceğim hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.


Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeleri

  • Yarım paket yaş maya veya 2 çorba kaşığı kuru maya,
  • 1,5 su bardağı ılık su,
  • 2,5 su bardağı ılık süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Alabildiğince un.

Haşhaşlı Lokum İçi için

  • 1 kâse taze dövülmüş haşhaş,
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 kâse ceviz dövülmüş ceviz.

Haşhaşlı Lokum Nasıl Yapılır?


Bir kabın içerisine mayayı, toz şekeri, ılık suyu ilave edelim ve ılık suyun içerisinde mayayı eriterek 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Suyla eritilen mayanın içerisine sütü, sıvı yağı, tuzu da ilave edelim ve iyice karıştıralım. Tuzun ve şekerin iyice erimesi gerekir. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. (Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir)


İçi nasıl yapılır?

Bir kap içerisine dövülmüş haşhaşı ilave edelim ve içerisine sıvı yağı da ilave ederek, kaşıkla haşhaşı ezip iyice inceltelim. Daha sonra cevizleri de haşhaşın içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Hazırlanan hamuru merdaneyle güzelce açalım ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek, rulo şeklinde güzel bir şekilde saralım. Daha sonra hazırlanan ruloları 2-3 parmak kalınlığında keselim ve dik olacak şekilde yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Soğuk fırına koyalım ve fırını 60 dereceye ayarlayarak 10 dakika bu şekilde bekletelim. Bu şekilde haşhaşlı lokumlar kabaracaktır. Daha sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım vehaşhaşlı lokumlarıüzeri kızarana kadar pişirelim. Bu aşamadan sonra pişen lokumları servise sunabilirsiniz. Lokumlar sıcak olarak ya da soğuk servis edilebilir. Çayın yanında eşsiz bir tat oluşturur. Ayriyeten bayatlamış olsa dahi lezzetinden ödün vermez.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Lokum Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri