Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum, sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden özel bir lezzettir. Bu lezzet, içerisinde kullanılan haşhaşın etkisiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanında ayrı bir tat sunar. Haşhaşlı lokum tarifini evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ancak bu lokumu hazırlarken kullanacağınız malzemeleri eksiksiz hazırlamalısınız. Bu makalede haşhaşlı lokum yapımında kullanılan malzemeleri ve haşhaşlı lokumun yapılışını sizlere aktaracağım. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya veya 2 çorba kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Haşhaşlı Lokum İçi İçin

  • 1 kase taze dövülmüş haşhaş
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Lokum Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine mayayı, toz şekeri ve ılık suyu ilave edelim. Ilık suyun içerisinde mayayı eriterek 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Suyla eritilen mayanın içerisine sütü, sıvı yağı ve tuzu da ilave edelim ve iyice karıştıralım. Tuzun ve şekerin iyice erimesi gerekir. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir.

İçi Nasıl Hazırlanır?

Bir kap içerisine dövülmüş haşhaşı ilave edelim ve içerisine sıvı yağı da ilave ederek, kaşıkla haşhaşı ezip iyice inceltelim. Daha sonra cevizleri de haşhaşın içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Hazırlanan hamuru merdaneyle güzelce açalım ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek, rulo şeklinde güzel bir şekilde saralım. Daha sonra hazırlanan ruloları 2-3 parmak kalınlığında keselim ve dik olacak şekilde yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Soğuk fırına koyalım ve fırını 60 dereceye ayarlayarak 10 dakika bu şekilde bekletelim. Bu şekilde haşhaşlı lokumlar kabaracaktır. Daha sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım ve haşhaşlı lokumları üzeri kızarana kadar pişirelim. Bu aşamadan sonra pişen lokumları servise sunabilirsiniz. Lokumlar sıcak olarak ya da soğuk servis edilebilir. Çayın yanında eşsiz bir tat oluşturur. Ayrıca bayatlamış olsa dahi lezzetinden ödün vermez.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri