Lokumlu Baklava, Baklava çok eskiden bu yanan bilinmekte olan Türk hamur tatlılarından birisidir. Baklava Fatih devri mutfak defterlerinde dahi ismi vardır. Çok daha eskilere dayanan bu enfes şerbetli tatlının Türk mutfağın'da çok özel bir yere sahiptir. Baklava yapımında kullanılan un özlü ve en iyi türden olmalıdır. Un yoğrulmadan önce mutlaka ince elek ile elenmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken ikinci madde ise hamuru çok iyi yoğurup en iyi biçimde yufka açmaktır. baklava yapımında kullanılacak olan olan en iyi yağ ise sade yağ çeşididir. Ama günümüzde oldukça pahalı olduğundan dolayı çoğu kişi sade yağ yerine margarin kullanmaktadır. Baklavanın içine konulacak olan diğer malzemelerde çok iyi olmalıdır. Özellikle de Anadolu kadınları çocukluklarında beri yufka açabilme yeteneğine sahiptirler. Bu yüzden evlerde mükemmel ve çeşitli birçok baklavalar yapmaktadırlar. Aslında yufka açmak çok kolaydır. Becerikli bir ev kadını sadece bir kez gördüğünde yufka açmasını öğrenir. Baklavalık açılan yufkalar kesinlikle nişasta kullanılarak açılmalıdır. Alınan bezeler küçük olmalıdır. Aldığınız bezeler ne kadar küçük olur ise hamurda bir o kadar kolay ve ince açılır. Bugünde sizler ile bilinen ve sık yapılan baklava çeşitlerinden daha farklı bir tarif olan lokumlu baklava yapacağız. Hadi bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.
Lokumlu Baklava İçin Gerekli Olan Malzemeler
İki çay bardağı ceviz
Beş tane yumurta
Bir paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
700 gram lokum
Bir paket vanilya
Bir çay bardağı toz şeker
Bir çay bardağı un
Şerbet İçin
5,5 su bardağı su
5su bardağı kadar toz şeker
5 damla kadar limon suyu
Lokumlu Baklava Yapılışı
Lokumlu baklava için öncelikle lokumları küçük, küçük doğrayın. Daha sonra baklavanın içini yapmaya geldi bunun için bir kabın içinde sıvı yağı, toz şekeri, kabartma tozu, yumurtayı, vanilyayı ve unun alarak çırpıcı dan geçirerek iyice karıştırın. Karışımın üstüne cevizi de ilave ederek yeniden karıştırın. Baklava yufkasından bir adet alın mutfak tezgahı üstüne açın sonra küçük, küçük doğramış olduğunuz lokumları yufkanın üstüne serpin. Daha sonra yapmış olduğunuz iç harçtan kaşık ile yufkanın her tarafına eşit gelecek şekilde sürün. Bu işlemden sonra yufkayı rulo biçiminde sarın. Sardığınız yufkayı tam üç parmak olacak şekilde kesin. Tüm malzeme bitene dek aynı işlemi yapın biten yufkaları bitirdikten sonra da yağlamış olduğunuz tepsi içine dizin. Sonra tepsisinin üstüne de sıvı yağ gezdirin ve fırını tam yüz seksen dereceye getirerek tepsiyi fırına sürün. Üzerleri kızarana dek pişmeye bırakın. Sıra geldi baklavanın olmazsa olmazı olan şerbetini yapmaya bunun içinde bir tencere içine toz şeker ile suyu koyarak kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu sıkmayı unutmayın limon suyunu da sıkmış olduğunuz şerbeti tam dört, beş dakika daha kaynadıktan sonra ocakta indirin. Sonra baklavayı fırında alın ve şerbet sıcak baklava soğuk olacak şekilde ayarlayın ve tatlının şerbetini dökün. (Tatlı soğuyana kadar bekleyin şerbetini hemen dökmeyin.) Lokumlu baklava iyice soğuduktan sonra da servis tabaklarına alın.
Not: Arzuya göre baklavanın üstüne toz yeşil fıstık ile servis tabağını yanına kaymak koyarak servis eder iseniz tatlınız hem daha hoş görünür hemde toz yeşil fıstık sayesinde tatlının tadına tat katmış olursunuz.
Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 06.06.2023 22:59:35
Lokumlu Baklava ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Lokumlu Baklava"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Rüyada Lokum Yemek
Rüyada lokum yemek, rüya sahibinin bundan sonraki yaşamının ağız tadıyla geçeceğine, üzülmeden hoşnut kalacağı zamanlar geçireceğine tabir edilir. Bu gelişmeler kişinin yaşamında uzun süre etkisini devam ettirecektir. Yaşamında istediği gibi bir düze...
Rüyada Lokum Görmek
Rüyada lokum görmek, rüya sahibi için oldukça iyidir. Bu kişiler mutlu olacakları, haklarında iyi olacak bir haber alacaklar. Bu haber yaşamlarında olumlu değişimlere neden olacaktır. Kutunun içinde lokum görmek, yaşamın güzelliğine, ağız tadına işar...
Lokum Kaç Kalori
Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir. B...
Kuş Lokumu
Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm...
Lokum Çeşitleri
Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası yada aroma dan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile birlikte kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit ...
Muhallebili Lokum Tarifi
Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt,şeker,nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek bi...
Lokum Nasıl Yapılır
Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e...
Hindistan Cevizli Lokum
Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile birlikte tüketmek için bir çok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin ...
Lokum
Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ...
Aşk Lokumu
Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikce yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u...
Kaymaklı Lokum
Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ...
Evde Lokum Yapımı
Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ...
Rüyada Lokum Yemek
Rüyada Lokum Görmek
Lokum Kaç Kalori
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Hindistan Cevizli Lokum
Lokum
Aşk Lokumu
Kaymaklı Lokum
Evde Lokum Yapımı
Haşhaşlı Lokum
Paşa Lokumu
Gül Lokumu
Fındıklı Lokum
Lokum Tatlısı
Padişah Lokumu
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Sadrazam Lokumu
Saray Lokumu
Fıstıklı Lokum
Şehzade Lokumu
Kakaolu Sarma Lokum
Sultan Lokumu
Prenses Lokumu
Çikolatalı Lokum
Lokumlu Bisküvi
Ispanaklı Lokum Kek
İrmikli Lokum
Popüler İçerik
Haşhaşlı Lokum
Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine ha...
Paşa Lokumu
Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceğ...
Gül Lokumu
Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisind...
Fındıklı Lokum
Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D...
Lokum Tatlısı
Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle...
Padişah Lokumu
Padişah lokumu, herkesin afiyetle yediği ve içerisinde kullanılan malzemelerin ayrı bir lezzet oluşturduğu bir tatlı türüdür. Bu lokum annelerimizin...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Haziran - 2023