Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum

Ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünü çayın yanında aramaktayız. Günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden dolayı herkesin en büyük arzuları arasında evde ailecek geçirilen vakitler yer almaktadır. Bu nedenle, Hindistan cevizli lokum, hem hafif hem de sağlıklı bir şekilde ailenizle birlikte tüketebileceğiniz ürünlerin başında gelmektedir. Artan hazır gıdalar ile birçok kronik hastalıkla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu nedenle, nerede ve hangi şartlar altında üretilen hazır gıdaların yerine, siz de evinizde bu ürünü daha lezzetli ve güvenli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hindistan cevizli lokum için gerekli malzemeler ve hazırlanışını sizler için açıklayalım:

Hindistan Cevizli Lokum İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 300 gram toz şeker
  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • Yarım kavanoz Hindistan cevizi
  • 250 gram Antep fıstığı

Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizli lokumun hazırlanışı için ilk olarak bir tava alın ve içine margarini ekleyin. Margarin eridikten sonra unu ekleyerek unu iyice kavurun. Ardından süt ve şekeri ekleyerek karışım kıvam alana kadar iyice pişirin. Pişirdikten sonra 15 dakika boyunca çırpın. Sonrasında, altı düz ve kare şeklinde olan bir fırın tepsisini alın ve içine tüm Hindistan cevizini serpin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, tepsinin dibinde Hindistan cevizi olmayan bir alan bırakmamaktır.

Hazırlamış olduğunuz un ve şeker karışımını tepsideki Hindistan cevizinin üzerine dökün ve düz bir şekilde yayın. Bu işlemi yaparken çorba kaşığının arka kısmını kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, krem şanti ile süt karışımını da üzerine dökebilirsiniz. Bu, tamamen sizin isteğinize bağlıdır.

Son olarak, hazırladığınız karışımı bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu arada, Antep fıstıklarını çekerek hazırda bulundurabilirsiniz. Bir gün dolapta beklettikten sonra karışımı alın ve bıçak yardımıyla ufak şeritler halinde boydan boya kesin. Ayrıştırdığınız dilimleri bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve her bir parçayı ters çevirerek üzerine çekilmiş Antep fıstıklarını serpiştirin. Servis edin ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri