Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin damak zevkine hitap eden ve adını aldığı fıstığın kattığı ayrı bir lezzet sunan eşsiz bir tatlıdır. Özellikle çay veya kahve molalarında annelerimiz tarafından sıkça yapılan bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikramlık olarak öne çıkar. Bu makalede, fıstıklı lokumun yapılışında kullanılan malzemeleri ve yapım aşamalarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Eğer siz de evinizde bu eşsiz lezzeti tatmak isterseniz, tarifi uygulayarak bu tada ulaşabilirsiniz. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fıstıklı Lokum Malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket Antep fıstıklı puding
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Fıstıklı Lokum Üzeri İçin

  • 1 kase Hindistan cevizi

Fıstıklı Lokum Nasıl Yapılır?

Fıstıklı lokum tarifine başlamak için önceden hazırlamış olduğumuz bir tencere içine 3 su bardağı süt, 6 yemek kaşığı toz şeker, 8 yemek kaşığı irmik ve 1 paket Antep fıstıklı pudingi ekleyelim. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Karışım kaynamaya başladığında içine tereyağını ve vanilyayı ilave edelim. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonra 5 yemek kaşığı toz Antep fıstığını ekleyelim, tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Ellerimizi ıslatarak soğuyan karışımı ceviz büyüklüğünde toplar halinde hazırlayalım. Hazırladığımız lokum toplarını Hindistan cevizine bulayalım. Bu aşamadan sonra hazırladığımız lokumları buzdolabında 2 saat dinlendirip, servise sunalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fıstıklı lokum yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır:

  • İrmik ve şeker miktarları, lokumun kıvamı ve tatlılığı açısından önemlidir. Ölçüleri birebir uygulamaya özen gösterin.
  • Tereyağını ekledikten sonra karışımı çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, aksi takdirde lokumun kıvamı bozulabilir.
  • Fıstıklı lokumları Hindistan cevizine buladıktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirin. Bu, lokumların kıvamını almasına ve lezzetinin oturmasına yardımcı olacaktır.

Fıstıklı lokum, geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahiptir ve evde kolayca yapılabilir. Bu tarifle misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Güncel

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri