Fıstıklı Lokum Fıstıklı lokum, herkesin damak zevkine hitap eden ve adını aldığı fıstığın kattığı ayrı bir lezzet sunan eşsiz bir tatlıdır. Özellikle çay veya kahve molalarında annelerimiz tarafından sıkça yapılan bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir ikramlık olarak öne çıkar. Bu makalede, fıstıklı lokumun yapılışında kullanılan malzemeleri ve yapım aşamalarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Eğer siz de evinizde bu eşsiz lezzeti tatmak isterseniz, tarifi uygulayarak bu tada ulaşabilirsiniz. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Fıstıklı Lokum Malzemeleri
Fıstıklı Lokum Üzeri İçin
Fıstıklı Lokum Nasıl Yapılır? Fıstıklı lokum tarifine başlamak için önceden hazırlamış olduğumuz bir tencere içine 3 su bardağı süt, 6 yemek kaşığı toz şeker, 8 yemek kaşığı irmik ve 1 paket Antep fıstıklı pudingi ekleyelim. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Karışım kaynamaya başladığında içine tereyağını ve vanilyayı ilave edelim. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonra 5 yemek kaşığı toz Antep fıstığını ekleyelim, tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ellerimizi ıslatarak soğuyan karışımı ceviz büyüklüğünde toplar halinde hazırlayalım. Hazırladığımız lokum toplarını Hindistan cevizine bulayalım. Bu aşamadan sonra hazırladığımız lokumları buzdolabında 2 saat dinlendirip, servise sunalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fıstıklı lokum yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır:
Fıstıklı lokum, geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahiptir ve evde kolayca yapılabilir. Bu tarifle misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. |