Lokum Kek Lokum kek, beş çaylarının, misafirlerimizin ve bizim haftada en az iki kez yemek istediğimiz dayanılmaz lezzetli keklerden biridir. Farklı ve oldukça pratik bir tarif olan lokum kekin detaylarını sizlerle paylaşacağım. Lokum Kek Malzemeleri
Lokum Kek Sosu için
Lokum Kek Nasıl Yapılır? Derin bir kaba yumurta ve şekeri koyup yaklaşık beş dakika çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Bu kek, diğer keklere göre daha koyu kıvamlı olmalıdır. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan Hindistan cevizini düz bir tabağa dökün. Ardından süt, kakao ve toz şekeri karıştırın, ancak kaynatmayın. Kekleri kare şeklinde dilimleyip önce Hindistan cevizine sonra sosa batırın. Kek hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Lokum kekin daha lezzetli olması için kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kekin sosunu hazırlarken, sütün tam yağlı olmasına dikkat edin, bu kekin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, kekin üzerine Hindistan cevizi dışında farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz, örneğin fındık veya ceviz parçaları. Eğer kalabalık bir misafir grubu için hazırlıyorsanız, malzemeleri iki katına çıkararak daha büyük bir kek yapabilirsiniz. Öneriler
|