Kakaolu sarma lokum, Türk mutfağının en sevilen ve bilinen tatlılarından biridir. Lokumun bu türü, evde kolaylıkla yapılabilmesiyle diğerlerinden ayrılır. Geniş bir kitle tarafından sevilerek tüketilen kakaolu sarma lokumu, siz de evinizde yaparak ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerekli MalzemelerKakaolu sarma lokumun yapımı sırasında çeşitli malzemeler kullanılır. Bu nedenle, yapmaya karar verdiğinizde birçok malzemeye ihtiyaç duyacağınızı unutmamalısınız. Lokumun yapımı, malzeme çeşitliliğinin yanı sıra biraz zahmetlidir. Bu yüzden, planlarınızı buna göre yaparak daha fazla zaman ayırmanız sizin için daha iyi olacaktır. Kakaolu sarma lokumun lezzeti, diğer tatlılarla kıyaslanamayacak kadar güzeldir. İçerdiği malzeme çeşitliliği ile insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok enerjiyi barındıran bu lokum, herkes tarafından tüketilmelidir. Özellikle kış aylarında, bu lokum sayesinde birçok hastalıktan korunabilirsiniz. Kek Malzemeleri
Krema Malzemeleri
Islatmak İçin Malzemeler
Yapılış AşamalarıÖncelikle bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırın ve içerisine toz şekeri ekleyin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra mikser ile yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar iyice karıştırarak köpürmesini sağlayın. Şeker tam olarak eridikten sonra işlemin tamamlandığını anlayabilirsiniz. Şimdi çırparken içerisine suyu dökün ve bu karışımın üzerine iki çorba kaşığı unu ilave edin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bu iki malzemeyi de ekledikten sonra tekrar çırpmaya devam edin. Bu işlemlerle kekin harcını yapmış oluyoruz. Şimdi bir fırın tepsisi elde ederek içerisine yağlı kağıt yerleştirin. Tepsinin dibini iyice sıvı yağ ile yağlayın. Bu yağ margarin ya da tereyağı da olabilir. Hazırlamış olduğunuz kek harcını tepsiye dökün ve üzerini iyice düzeltin. Bu harcı 190 derecelik fırında yaklaşık on dakika kadar pişirerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Kek tamamen piştikten sonra soğumaya bırakın ve ikinci işleme geçin. İkinci işlemde kremasını hazırlayın. Bir kap içerisine malzemelerde belirtilen miktarda sütü ekleyin ve içerisine un, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Bu karışımı ocağa koyarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tam olarak koyulaştıktan sonra içerisine iki çorba kaşığı köpürmüş krem şanti ekleyin ve mikserle çırpın. Artık soğumuş olan keki uzunlamasına dört şerit olacak şekilde kesin ve üzerine krem şanti ile yapmış olduğunuz karışımı dökün. Şimdi yağlı kağıttan tutarak uzun tarafından ikiye katlayın ve yağlı kağıt bitmeden katladığınız yerin bitiminden kesin. Kestiğiniz her parçayı tabaklara koyun. Bir kaseye Hindistan cevizini, bir kaseye de sütü koyun ve kestiğiniz kekleri önce süte, sonra Hindistan cevizine batırın. Böylece kakaolu sarma lokum hazırdır. Afiyet olsun. |
Bu lokumu yapmak zor mu? Malzemelerin hepsini bulmak kolay mı?
Cevap yazMerhaba İlkbahar,
Lokum yapmak aslında biraz sabır ve dikkat gerektirir, ama imkansız değildir. Tarifin detaylarına bağlı olarak bazı malzemeler spesifik olabilir, fakat genel olarak ana malzemeleri bulmak zor değildir. Şeker, nişasta, limon tuzu gibi temel malzemeler genellikle her yerde bulunabilir. Eğer tarifi dikkatlice takip edersen ve sabırlı olursan, lezzetli bir lokum yapabilirsin. Şimdiden kolay gelsin!