Prenses Lokumu Prenses lokumu, aslında her evde çok kolay bir şekilde yapılabilecek lokumlar arasında yer almaktadır. Özellikle görüntüsü itibari ile insanları etkileyen prenses lokumu küçük küçük yapılır ve beyaz bir görüntüsü vardır. Adını bu güzel görünüşünden alan prenses lokumunu sizlerde evlerinizde yaparak çevrenizdeki insanları etkileyebilirsiniz. Bunun için sadece bazı malzemeleri alarak çok kolay bir şekilde bu gibi tatlıları evlerinizde yapabilirsiniz. Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumun yapılışını sizlere en kolay şekilde anlatacağım. Bunun için biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Lokumun yapılışı sırasında adımları doğru takip ederek oluşacak lezzet kayıplarını ya da kıvamsızlık durumlarının önüne geçebilirsiniz. Bu durumun aynı sıra prenses lokumu için küçük kek kapları almanız çok daha güzel bir görünüş elde etmeniz için yeterli olacaktır. Şimdi gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu mükemmel lokumun yapılışına geçebiliriz. Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumunu hiç yemek yapmasını bilmeyenler bile çok kolay bir şekilde yapabilir. Bunun için sadece kendinize güvenerek mutfağınızda tarifimi okuyarak işe başlamanız yeterli olacaktır. Prenses lokum içerisinde diğer lokumlar gibi aşırı malzeme çeşidi bulunmamaktadır. Bunun için bir çok evde bulunan klasik malzemelerden bu güzel görünümlü ve oldukça lezzet veren lokumları yapabilirsiniz.
Malzemeler: (22 adet lokum) - İki su bardağı kadar süt,
- Bir buçuk çay bardağı kadar irmik,
- Bir yemek kaşığı tereyağı,
- Yarım çay bardağının üzerinde toz şeker,
- Üzeri için bir miktar Hindistan cevizi
Yapılışı:
Adım 1: İlk olarak bir kap içerisine irmiğin tümünü ve malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyerek bu malzemelerin üzerine toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Şimdi ocağınızın orta gözüne alarak sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, Kaynamaya başlayınca koyu bir kıvam almaya başlayacaktır. Ve bu durumda kaynatmaya devam edin. Tam olarak koyulaştıktan sonra üzerine bahsettiğimiz kadar tere yağını koyarak erimesi için iyice karıştırın. Tere yapı eridikten sonra ocağın altını kapatarak yaptığınız karışımın soğumasını bekleyin.
Adım 2: Tam olarak soğuyan karışımdan küçük yumaklar alarak iyice yuvarlayın. Bu arada bir kap içerisine bir miktar Hindistan cevizi koyarak yuvarladığınız küçük lokumları iyice Hindistan cevizine bulayın. Yuvarlanan Hindistan cevizlerinin boyutu standart olarak ceviz büyüklüğünde yapılır. Sizler bu boyutları isteğinize göre büyütüp küçültebilirsiniz. Hindistan cevizine batırılan prenses lokumu servis tabaklarına direk olarak dizilirse daha sonrada şeklinin bozulması önlenmiş olacaktır.
Adım 3: Bu aşama ise son aşamadır. Son aşamada yuvarlayarak hindistan cevizine batırdığımız lokumların tümünü servis tabağı ile buz dolabına atalım ve yaklaşık olarak bir iki saat boyunca dolapta donduralım. Böylece prenses lokumu servise hazırdır. işte bu kadar basit bir yapılış ile bu lokumun yapılışını sonlandırabiliriz. Afiyet olsun Son Güncelleme : 08.12.2018 11:53:48 Prenses Lokumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Prenses Lokumu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Lokum Yemek | Rüyada lokum yemek, rüya sahibinin bundan sonraki yaşamının ağız tadıyla geçeceğine, üzülmeden hoşnut kalacağı zamanlar geçireceğine tabir edilir. Bu gelişmeler kişinin yaşamında uzun süre etkisini devam ettirecektir. Yaşamında istediği gibi bir düze... |  | Rüyada Lokum Görmek | Rüyada lokum görmek, rüya sahibi için oldukça iyidir. Bu kişiler mutlu olacakları, haklarında iyi olacak bir haber alacaklar. Bu haber yaşamlarında olumlu değişimlere neden olacaktır. Kutunun içinde lokum görmek, yaşamın güzelliğine, ağız tadına işar... |  | Lokum Kaç Kalori | Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir. B... |  | Kuş Lokumu | Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm... |  | Lokum Çeşitleri | Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası yada aroma dan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile birlikte kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit ... |  | Muhallebili Lokum Tarifi | Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt,şeker,nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek bi... |  | Lokum Nasıl Yapılır | Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e... |  | Hindistan Cevizli Lokum | Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile birlikte tüketmek için bir çok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin ... |  | Lokum | Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ... |  | Aşk Lokumu | Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikce yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u... |  | Kaymaklı Lokum | Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ... |  | Evde Lokum Yapımı | Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ... | | | Rüyada Lokum Yemek | | Rüyada Lokum Görmek | | Lokum Kaç Kalori | | Kuş Lokumu | | Lokum Çeşitleri | | Muhallebili Lokum Tarifi | | Lokum Nasıl Yapılır | | Hindistan Cevizli Lokum | | Lokum | | Aşk Lokumu | | Kaymaklı Lokum | | Evde Lokum Yapımı | | Haşhaşlı Lokum | | Paşa Lokumu | | Gül Lokumu | | Fındıklı Lokum | | Lokum Tatlısı | | Padişah Lokumu | | Krem Şantili Lokumlu Kurabiye | | Sadrazam Lokumu | | Saray Lokumu | | Fıstıklı Lokum | | Şehzade Lokumu | | Kakaolu Sarma Lokum | | Sultan Lokumu | | Prenses Lokumu | | Çikolatalı Lokum | | Lokumlu Bisküvi | | Ispanaklı Lokum Kek | | İrmikli Lokum | Popüler İçerik | Haşhaşlı Lokum Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine ha... | Paşa Lokumu Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceğ... | Gül Lokumu Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisind... | Fındıklı Lokum Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D... | Lokum Tatlısı Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle... | Padişah Lokumu Padişah lokumu, herkesin afiyetle yediği ve içerisinde kullanılan malzemelerin ayrı bir lezzet oluşturduğu bir tatlı türüdür. Bu lokum annelerimizin... | |