Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek

Ispanaklı lokum kek, ıspanakla yapılan sağlıklı ve lezzetli bir kek çeşididir. Ispanak, salatalara ve çorbalara eklenebilir, yemeği yapılabilir ve keklerde, böreklerde, pastalarda kullanılabilir. Ispanaklı lokum kek, vücut direncini artırır, zihni kuvvetlendirir ve yaşlılığa bağlı görme güçlüklerini gidermeye yardımcı olur. Ayrıca cilt bakımı için de kullanılır ve sivilcelere karşı faydalıdır. Ispanaklı lokum kek, hem sağlıklı hem de görselliği ile dikkat çeken bir kektir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu kek, hem lezzetiyle hem de görünümüyle beğeni toplar. Ispanakta bol miktarda A, C ve B vitamini bulunur ve çocuklar için de oldukça faydalıdır. Ayrıca protein bakımından zengindir.

Ispanaklı Lokum Kekin Malzemeleri

  • 4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
  • 4 klasik kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 fincan un (Hamur cıvık olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2 fincan su

Arası İçin Malzemeler

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Ispanaklı Lokum Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle 1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafif haşlayın. Haşlanan ve yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve sonra robottan geçirip püre yapın. Yumurtaları karıştırma kabına alın ve iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın. Unu eleyin. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız ıspanaklı kek hamurunu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan, sertleşmeden çıkarın. Ispanaklı kek pişince hemen fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırpın, hazırlayın ve dolapta soğumasını bekleyin. Krem şanti soğuyup krema kıvamını alınca ıspanaklı kekin üstüne dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. Hindistan cevizini krem şantinin üzerine serpin. Kekin üstünü hazırladıktan sonra bıçak yardımıyla keki önce boyuna şeritler halinde kesin. İnce olmasını isterseniz iki parmak kalınlığında boyuna kesip, enine doğru iki parçaya ayırabilirsiniz. Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz keki daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz. Kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lokum Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Lokum Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Saray Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Saray Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?