Ispanaklı Lokum Kek Ispanaklı lokum kek, Ispanakla yapılan herşey çok sağlıklı oluyor. Ispanak salatalara ve çorbalara katılabiliyor ve yemeği de yapılıyor. Keklere, böreklere, pastalarda kullanılıyor ve ıspanaklı lokum kek de yapılır. Vücuda dayanıklığını artırıyor. Zihni kuvvetlendiriyor. Yaşlılığa bağlı görme güçlüklerini gideriyor Ayriyeten cilt bakımı için bile kullanılıyor. Sivilcelere karşıda yararlı oluyor. Ispanaklı lokum kek hem salıklı hem de görsellik yönünden çok güzel bir kektir. Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir kektir. Misafirlerinde çok beğeneceği bir kek çesididir. Ispanakta A, C, ve B vitamini vardır. Çocuklara da çok faydalıdır. Protein bakımından oldukça zengindir.
Ispanaklı lokum kekin malzemeleri: - 4 yumurta (yumurtalar büyükse 3 yumurta)
- 4 klasik kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 fincan un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 1su bardağı ıspanak püresi
- 2 fincan su
Arası için malzemeler: - 1 paket sade krem şanti
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Ispanaklı lokum kekin yapılışı: Öncelikle 1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyalım. Hafif haşlayalım. Bu haşlanan ve yumuşayan ıspanakların suyunu sıkalım ve sonra robottan geçirip püre yapalım. Yumurtaları karıştırma kabına alalım ve iyice çırpalım. Sonra şekeri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştıralım. Unu eleyelim. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştıralım. Sonra dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Sonra üzerine hazırladığımız ıspanaklı kekin hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış fırını 170 derecede pişirelim. Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan yani sertleşmeden fırından alalım. Ispanaklı kek pişince hemen fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım. Sonra kerem şantiyi sütle çırpalım, hazırlayalım ve dolapta soğumasını bekleyelim. Krem şanti soğuyup krema kıvamını alınca ıspanaklı kekin üstüne dökelim ve spatula yardımı ile üstünü düzeltelim. Sonra hindistan cevizini krem şantinin üzerine dökelim. Bunları yaptıktan sonra bıçak yardımıyla keki önce boyuna şeritler keselim. Eğer ince olmasını isterseniz iki parmak kalınlığında boyuna kesip, enine doğru iki parçaya kesebilirsiniz. Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz keki daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz. Sonra enine doğru kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun... Son Güncelleme : 29.11.2018 05:31:32 Ispanaklı Lokum Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Lokum Kek" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Lokum Yemek | Rüyada lokum yemek, rüya sahibinin bundan sonraki yaşamının ağız tadıyla geçeceğine, üzülmeden hoşnut kalacağı zamanlar geçireceğine tabir edilir. Bu gelişmeler kişinin yaşamında uzun süre etkisini devam ettirecektir. Yaşamında istediği gibi bir düze... |  | Rüyada Lokum Görmek | Rüyada lokum görmek, rüya sahibi için oldukça iyidir. Bu kişiler mutlu olacakları, haklarında iyi olacak bir haber alacaklar. Bu haber yaşamlarında olumlu değişimlere neden olacaktır. Kutunun içinde lokum görmek, yaşamın güzelliğine, ağız tadına işar... |  | Lokum Kaç Kalori | Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir. B... |  | Kuş Lokumu | Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm... |  | Lokum Çeşitleri | Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası yada aroma dan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile birlikte kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit ... |  | Muhallebili Lokum Tarifi | Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt,şeker,nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek bi... |  | Lokum Nasıl Yapılır | Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e... |  | Hindistan Cevizli Lokum | Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile birlikte tüketmek için bir çok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin ... |  | Lokum | Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ... |  | Aşk Lokumu | Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikce yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u... |  | Kaymaklı Lokum | Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ... |  | Evde Lokum Yapımı | Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ... | | | Rüyada Lokum Yemek | | Rüyada Lokum Görmek | | Lokum Kaç Kalori | | Kuş Lokumu | | Lokum Çeşitleri | | Muhallebili Lokum Tarifi | | Lokum Nasıl Yapılır | | Hindistan Cevizli Lokum | | Lokum | | Aşk Lokumu | | Kaymaklı Lokum | | Evde Lokum Yapımı | | Haşhaşlı Lokum | | Paşa Lokumu | | Gül Lokumu | | Fındıklı Lokum | | Lokum Tatlısı | | Padişah Lokumu | | Krem Şantili Lokumlu Kurabiye | | Sadrazam Lokumu | | Saray Lokumu | | Fıstıklı Lokum | | Şehzade Lokumu | | Kakaolu Sarma Lokum | | Sultan Lokumu | | Prenses Lokumu | | Çikolatalı Lokum | | Lokumlu Bisküvi | | Ispanaklı Lokum Kek | | İrmikli Lokum | Popüler İçerik | Haşhaşlı Lokum Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine ha... | Paşa Lokumu Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceğ... | Gül Lokumu Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisind... | Fındıklı Lokum Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D... | Lokum Tatlısı Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle... | Padişah Lokumu Padişah lokumu, herkesin afiyetle yediği ve içerisinde kullanılan malzemelerin ayrı bir lezzet oluşturduğu bir tatlı türüdür. Bu lokum annelerimizin... | |