Çikolatalı Lokum Lokum, farklı çeşitleriyle günümüzde hem marketlerde satılmakta hem de evlerde yapılan tatlı türlerinden biridir. Özellikle akşamları çay yanında tüketilebilen veya şeker ihtiyacını karşılayabilen bir tatlı türüdür. Çikolatalı lokum, hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği, her damak tadına uygun bir tatlıdır. Yumuşak yapısı nedeniyle, yaşlısından çocuğuna herkesin tüketebileceği bir seçenek sunar. Ayrıca hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı arayanlara çikolatalı lokum önerilmektedir. Çikolatalı Lokum Malzemeleri
İçi İçin
Üzeri İçin
Çikolatalı Lokum Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir tencereye süt, un, kakao, şeker ve vanilyayı alın. Daha sonra çikolatayı küçük parçalara kırarak tenceredeki karışıma ekleyin. Ocağın altını açarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi bir tepsinin tabanına bol miktarda Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi serptikten sonra tepsiye aktarın. Muhallebinin yarım santim kalınlığında olmasına dikkat edin. Daha sonra muhallebinin soğumasını bekleyin. Bu sırada başka bir yerde, bir karıştırma kabında krem şanti hazırlayın. Tepsideki muhallebi soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne eşit bir şekilde yayın. Hazırlanan tepsiyi buzdolabında 2 saat dinlendirin. İkram edeceğiniz zaman isteğe göre küçük parçalar halinde kesin. Servis edeceğiniz zaman, tepside hazırlanan tatlıyı istediğiniz büyüklükte kesin ve dikdörtgen şekiller elde edin. Daha sonra kesilen parçaları bol miktarda Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi serptiğiniz tabağa alın. Spatula ile bir ucundan kaldırarak hızla rulo yapın. En son çekilmiş fındığa bulayarak servis yapın. Ekstra Bilgiler Çikolatalı lokumun daha lezzetli ve çekici hale gelmesi için birkaç püf noktası:
|