Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lokum

Lokum, farklı çeşitleriyle günümüzde hem marketlerde satılmakta hem de evlerde yapılan tatlı türlerinden biridir. Özellikle akşamları çay yanında tüketilebilen veya şeker ihtiyacını karşılayabilen bir tatlı türüdür. Çikolatalı lokum, hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği, her damak tadına uygun bir tatlıdır. Yumuşak yapısı nedeniyle, yaşlısından çocuğuna herkesin tüketebileceği bir seçenek sunar. Ayrıca hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı arayanlara çikolatalı lokum önerilmektedir.

Çikolatalı Lokum Malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket vanilya
  • 80 gram sütlü fındıklı çikolata

İçi İçin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri İçin
  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş fındık içi

Çikolatalı Lokum Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir tencereye süt, un, kakao, şeker ve vanilyayı alın. Daha sonra çikolatayı küçük parçalara kırarak tenceredeki karışıma ekleyin. Ocağın altını açarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi bir tepsinin tabanına bol miktarda Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi serptikten sonra tepsiye aktarın. Muhallebinin yarım santim kalınlığında olmasına dikkat edin. Daha sonra muhallebinin soğumasını bekleyin. Bu sırada başka bir yerde, bir karıştırma kabında krem şanti hazırlayın. Tepsideki muhallebi soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne eşit bir şekilde yayın. Hazırlanan tepsiyi buzdolabında 2 saat dinlendirin. İkram edeceğiniz zaman isteğe göre küçük parçalar halinde kesin.

Servis edeceğiniz zaman, tepside hazırlanan tatlıyı istediğiniz büyüklükte kesin ve dikdörtgen şekiller elde edin. Daha sonra kesilen parçaları bol miktarda Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi serptiğiniz tabağa alın. Spatula ile bir ucundan kaldırarak hızla rulo yapın. En son çekilmiş fındığa bulayarak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Çikolatalı lokumun daha lezzetli ve çekici hale gelmesi için birkaç püf noktası:

  • Kullanacağınız çikolatanın kaliteli ve yüksek kakao oranına sahip olması tatlınızın lezzetini arttıracaktır.
  • Hindistan cevizi yerine, isteğe bağlı olarak toz fıstık veya kakao kullanabilirsiniz.
  • Lokumları rulo yaparken, spatulayı nemlendirerek yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Daha zengin bir tat için, muhallebi karışımına ince çekilmiş ceviz veya badem ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

Güncel

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri