Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardan biri olan Padişah Lokumu, zengin Osmanlı mutfak kültürünün değerli bir mirasıdır. Osmanlı İmparatorluğu'nda yemek kültürü oldukça gelişmişti ve bu kültür, günümüzde de etkisini sürdürmektedir. Yemekleri ve hoşafları oldukça meşhur olan Osmanlı mutfağında, tatlılar da büyük bir öneme sahipti. Özellikle hanedan mensuplarına özel olarak yapılan bu tatlılar arasında Padişah Lokumu da bulunur. Osmanlı'da bu tatlının bir diğer adı Saray Sarması'dır. Bu ismi, saraylarda ve padişahlara özel olarak yapıldığı için almıştır.

Günümüzde de popülerliğini koruyan bu tatlı, birçok evde ve sofrada sıkça yapılmaktadır. Tadının oldukça güzel ve lezzetli olması, Padişah Lokumu'nu vazgeçilmez tatlılar listesine sokar. Malzemeleri az ve basit olmasına rağmen, yapılışı biraz beceri gerektirir. Bu tatlıyı yaptığınızda, misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Benim iki çocuğum var ve ikisi de bu tatlıyı çok seviyor. Üstelik içinde süt ve ceviz olduğu için çocuklar için besleyici de oluyor. Şimdi, büyüklü küçüklü herkesin severek tüketeceği bu tatlıyı yapmaya başlayalım. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Padişah Lokumu Tarifi Malzemeleri
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket krem şanti
  • Krem şantisi için bir su bardağı süt

Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?

İlk olarak sütü bir tencereye alalım, üzerine şekeri ilave edip ocağa koyalım. Sonra unu da ekleyip çırpma teli ile çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvamına gelince yağı ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Muhallebi kıvamını alan tatlımızın altını kapatalım. Geniş dikdörtgen bir tepsi alıp Hindistan cevizini her yerine yayalım. Sonra da üzerine tatlımızı dökelim ve her tarafına eşit bir şekilde yayalım. Soğuması için bir kenara alalım. Tatlımız soğurken krem şantimizi hazırlamaya başlayalım.

Krem şantiyi derin bir kabın içerisinde mikser ile çırpalım. Kıvamına gelince soğuyan tatlının üzerine dökelim ve her yerine iyice yayalım. Bu şekilde 10 dakika kadar daha bekletelim. Sonra üzerine cevizleri ufalayıp serpelim. Daha sonra soğuyan tatlı iki parmak kalınlığında kesilir ve rulo yapılır. Rulo yaptığımız padişah lokumları servis tabağına dizilir. İsterseniz üzerini çikolata sos ile süsleyebilirsiniz. Evet, lokumumuz hazır. Afiyet olsun.

Not: İsterseniz padişah lokumunu yaparken içine kakao ekleyerek de yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri