Padişah Lokumu Padişah lokumu, herkesin afiyetle yediği ve içerisinde kullanılan malzemelerin ayrı bir lezzet oluşturduğu bir tatlı türüdür. Bu lokum annelerimizin bizlere evde yaptığı ve birkaç değişik şekilde yapılan muzlu, kakaolu, çikolatalı padişah lokumları eşsiz bir tat oluşturmaktadır. Bu makalemizde padişah lokumu tariflerini sizlere sunacağız. Hadi işe kolları sıvayarak koyulalım. Hepinize kolay gelsin. Kolay Padişah Lokumu Tarifi Muhallebi için: - 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 150 gram tereyağı
Arası için: - 1 paket sade krem şanti
- 1,5 bardak süt
Bulamak için: - Bir kase kadar Hindistan cevizi, fındık, fıstık ve badem
Hazırlanışı: Muhallebi malzemelerini tencereye alarak güzelce karıştırdıktan sonra orta derece ateşte karıştırarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar yani malzemeler tencere içerisinde fokurdamaya başladığı zaman biraz daha karıştırarak ocaktan alalım. Muhallebi ocaktan alındıktan sonra iki bor cam hazırlıyoruz ve bor camlara sıcak şekilde yarım santim kalınlığında paylaştırarak döküyoruz ve güzelce düzeltiyoruz. İlk sıcağı çıkınca dolaba koyalım. Soğumasını beklerken krem şantiyi ve 1,5 bardak sütü mikser yardımıyla çırparak onu da dolaba alalım. Muhallebi iyice soğuduysa eğer üzerine krem şantiyi bor camlara paylaştırarak sürelim. Daha sonra istenilen büyüklükte ve genişlikte şeritler halinde keserek rulo haline getirelim. Hindistan cevizinin içerisine ruloları alarak her tarafını Hindistan cevizine bulayalım ve ortasına bir tane fındık yerleştirerek sırasıyla kenara alalım. Afiyet olsun. Muzlu Padişah Lokumu Tarifi Malzemeler: - 7 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 bardak süt
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 3 tane muz
- 100 gram Hindistan cevizi
- 1,5 paket krem şanti
- 1,5 bardak soğuk süt
Hazırlanışı: Öncelikle kare veya dikdörtgen fırın tepsisine 100 gram Hindistan cevizini döşeyelim. Muhallebi için tencereyi ocağa koymadan önce 1 litre sütü tencereye ilave ederek içerisine unu ve şekeri de ekleyip un eriyene dek çırpalım ve ocağa alalım. Bu işlem yapılmazsa eğer un topak topak olacak. Muhallebi koyulaştığı zaman kıvam alması için margarini de ilave edelim ve margarin tamamen eriyene kadar karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve vanilyayı da ilave ederek iyice karıştıralım. Muhallebi sıcakken Hindistan cevizi serili tepsiye eşit şekilde paylaştıralım ve bu şekilde bir gece bekletelim. Ertesi gün 1,5 bardak soğuk sütle 2 paket krem şantiyi çırpalım muhallebinin üzerine yayalım. Muhallebiyi düzgün bir şekilde bıçakla uzunlamasına 2 ye keselim enine ise 4 parmak genişliğinde kesmelisiniz. Her bir karenin içerisine bir dilim muz koyarak spatula yardımıyla kıvırın. Kalan krem şanti ve muzla üzerini süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kakaolu Padişah Lokumu Tarifi Malzemeler: - 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 dolu yemek kaşığı kakao
- 1,5 litre süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti karışımı için)
- 100 gram Hindistan cevizi
Hazırlanışı: Muhallebi hazırlanması için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu tencereye koyalım. Daha sonra hepsini güzelce karıştıralım ve pişirelim. Kaynamaya başladığı zaman birkaç dakika daha karıştırarak iyice kaynatalım. Büyük dikdörtgen tepsiye Hindistan cevizi serpelim isterseniz serpmeden tepsiyi ıslatarak direk muhallebiyi döküp sonra Hindistan cevizine bulayın. Bu yöntem daha kolay bir yöntemdir. Muhallebiyi kepçe yardımıyla büyük boy tepsiye dökelim ve kaşığın tersini ıslatarak muhallebiyi düzeltelim. Muhallebinin soğuması için beklerken krem şantiyi hazırlayalım. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine dökelim ve güzelce yayalım. Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra enlemesine 4 eşit parçaya keselim ve bu parçaları da tekrardan 5 parça olarak keselim. Yani 20 dikdörtgen dilim oluşturulacak. Rulo şeklinde sararak servis tabağına alınır. Bu şekilde servise sunulabilir. Afiyet olsun. Çikolatalı Padişah Lokumu Tarifi Malzemeler: - 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 küçük paket bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için: - 1 paket krem şanti,
- 1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı: Vanilya, tereyağı ve bitter çikolata haricinde bütün malzemeleri tencereye alarak pişirelim. Sonrasında vanilyayı, tere yağını ve bitter çikolatayı da ilave ederek 5 dakika daha pişirelim. Islatılmış olan fırın tepsisinin zeminini bol Hindistan ceviziyle kaplayalım. Hazırlanan karışımı dikkatlice tepsiye boşaltalım, tepsinin her yerine eşit olacak şekilde yayılmalıdır. Soğuması için 2 saat kadar bekletin. Bu arada krem şantiyi sütle çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi dökün ve yine her yerine güzelce yayın. Dikdörtgen şeklinde dilimleyin yavaşça rulo şeklini oluşturun. Hazırlanan ruloları servis kasesine dizin ve buzdolabında tekrardan 2 saat dinlendirin. Bu şekilde çikolatalı padişah lokumu hazırdır. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 30.11.2018 12:31:59 Padişah Lokumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Padişah Lokumu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Lokum Yemek | Rüyada lokum yemek, rüya sahibinin bundan sonraki yaşamının ağız tadıyla geçeceğine, üzülmeden hoşnut kalacağı zamanlar geçireceğine tabir edilir. Bu gelişmeler kişinin yaşamında uzun süre etkisini devam ettirecektir. Yaşamında istediği gibi bir düze... |  | Rüyada Lokum Görmek | Rüyada lokum görmek, rüya sahibi için oldukça iyidir. Bu kişiler mutlu olacakları, haklarında iyi olacak bir haber alacaklar. Bu haber yaşamlarında olumlu değişimlere neden olacaktır. Kutunun içinde lokum görmek, yaşamın güzelliğine, ağız tadına işar... |  | Lokum Kaç Kalori | Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir. B... |  | Kuş Lokumu | Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm... |  | Lokum Çeşitleri | Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası yada aroma dan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile birlikte kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit ... |  | Muhallebili Lokum Tarifi | Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt,şeker,nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek bi... |  | Lokum Nasıl Yapılır | Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e... |  | Hindistan Cevizli Lokum | Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile birlikte tüketmek için bir çok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin ... |  | Lokum | Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ... |  | Aşk Lokumu | Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikce yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u... |  | Kaymaklı Lokum | Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ... |  | Evde Lokum Yapımı | Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ... | | | Rüyada Lokum Yemek | | Rüyada Lokum Görmek | | Lokum Kaç Kalori | | Kuş Lokumu | | Lokum Çeşitleri | | Muhallebili Lokum Tarifi | | Lokum Nasıl Yapılır | | Hindistan Cevizli Lokum | | Lokum | | Aşk Lokumu | | Kaymaklı Lokum | | Evde Lokum Yapımı | | Haşhaşlı Lokum | | Paşa Lokumu | | Gül Lokumu | | Fındıklı Lokum | | Lokum Tatlısı | | Padişah Lokumu | | Krem Şantili Lokumlu Kurabiye | | Sadrazam Lokumu | | Saray Lokumu | | Fıstıklı Lokum | | Şehzade Lokumu | | Kakaolu Sarma Lokum | | Sultan Lokumu | | Prenses Lokumu | | Çikolatalı Lokum | | Lokumlu Bisküvi | | Ispanaklı Lokum Kek | | İrmikli Lokum | Popüler İçerik | Haşhaşlı Lokum Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine ha... | Paşa Lokumu Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceğ... | Gül Lokumu Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisind... | Fındıklı Lokum Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D... | Lokum Tatlısı Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle... | Krem Şantili Lokumlu Kurabiye Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belkide en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum ç... | Sadrazam Lokumu Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocukl... | |